Aan vis uit de oven heb je vaak weinig werk. Je legt stukken vis in een ovenschaal en schenkt er een beetje vocht bij om uitdrogen te voorkomen. En verder natuurlijk kruiden of andere smaakstoffen om de vis lekker te maken. Bereiden in de oven is ook een perfecte manier voor hele vissen en pakketjes van aluminiumfolie of bakpapier gevuld met vis en groenten.
Verwarm altijd de oven voor bij de bereiding van visgerechten; voor visfilets of moten op 200 °C, voor dikkere stukken op 175 °C. Vis garen in de oven gaat snel: dunne visfilets moeten ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven, dikkere stukken 20 tot 25 minuten. Wanneer de vis bruin van kleur is maar nog niet gaar, bedek de schotel dan met aluminiumfolie.
Ingrediënten (op basis van 4 personen, per portie: 970 kJ / 230 kcal):
Bron: Nederlands Visbureau
Rovers Visspecialiteiten
Ricky Rovers
Galvaniweg 28
8071 SC Nunspeet
06 54645025
KVK 62333178
Vaste standplaats Industrieweg parkeerterrein Jumbo Nunspeet.
Van woensdag tot en met zaterdag 09:00-17:00 uur